Stichting BedtimeStories

Acteurs van BedtimeStories lezen voor in zorginstellingen, ziekenhuizen en bij dagbestedingen voor kwetsbare doelgroepen. BedtimeStories zorgt voor verbinding door middel van haar prachtige projecten. In ziekenhuizen en zorgcentra komen mensen wekelijks bij elkaar om samen te genieten van een professioneel acteur die verhalen vertelt en liedjes ten gehore brengt, één op éen of in een groep. De Nederlandse literatuur is het bindmiddel en zorgt voor verlichting in woord en beeld.

Wat een genot te zien welke verhalen er loskomen bij de mensen. Er wordt veel gelachen, maar soms zijn er ook speciale ontroerende momenten. Patiënten voelen zich even geen patiënt en ouderen voelen zich weer “gezien“.


Meer informatie over onze projecten leest u op www.bedtimestories.nl

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
  Acteurs van De Speelgasten gaan met de hoed rond om geld in te zamelen. Met de opbrengst willen wij 4 optredens cadeau geven aan kwetsbare ouderen! Wij komen met de acteurs van BedtimeStories wekelijks op circa 15 zorglocaties in Nederland. We zien dat de mensen reikhalzend uitkijken naar onze komst; even een moment om hun zorgen te vergeten. Samen kunnen wij iets extra's doen, uw bijdragen zijn kleine lichtpuntjes voor de ouderen in deze soms donkere dagen. Wie zijn de Speelgasten? De Speelgasten is een groep professionele acteurs die interactieve huiskamervoorstellingen speelt voor ouderen en hun mantelzorgers. De acteurs creëren hun eigen theatersetting in de huiskamers van zorginstellingen. Ze gebruiken Nederlandstalige muziek en poëzie om een theatersfeer te creeëren. Zo brengen ze het theater bij de mensen binnen. Geef en bepaal misschien zelf waar het optreden plaatsvindt! De locaties van de 4 optredens zijn nog niet vastgelegd. Wij willen u de unieke kans geven om een optreden op de locatie van úw keuze te winnen! Met de donatie van elke € 10 maakt u 1 kans dat het optreden plaatsvindt bij de locatie die u zelf voordraagt. Bij elke 10 euro extra, maakt u een extra kans. Aan het einde heeft u de mogelijkheid (bericht) om uw voorkeur voor welk centrum/ziekenhuis/zorglocatie u meedoet aan te geven. Mocht u (nog) geen keuze kunnen maken, volstaat ook het noemen van stad of dorp. Wat hebben we nodig en wat geven we weg? Met het streefbedrag van € 2.000 kunnen wij vier optredens verzorgen. Een optreden wordt uitgevoerd door 1 acteur, op 1 locatie, op 1 dagdeel van maximaal 3 uur. Met de WinterSpeelgasten hebben wij een programma samengesteld rondom het thema winter. Desgewenst kunnen wij ook onze hartverwarmende Valentijns voorstelling spelen ‘Jij bent de liefste’. De Speelgasten werken uiteraard coronaproof volgens de richtlijnen van het RIVM en op de locatie geldende richtlijnen. Meedoen U kunt meedoen tot en met maandag 11 januari 2021. Op dinsdag 12 januari 2021 wordt de uitslag bekend gemaakt middels een filmpje van de trekking op Facebook, LinkedIn en op onze website. Tevens ontvangen alle crowdfunders een nieuwsbericht over de uitslag. Uw donatie is meer dan welkom, zodat we samen onze wens kunnen realiseren! Doet u mee?  
De Speelgasten gaan met de hoed rond voor kwetsbare ouderen!